📢 NOURețete de POST și Plan Alimentar pentru Postul Crăciunului

Timp de citit: 2 minute

Iată de ce este recomandat să eviți consumul de produse pline de aditivi, coloranți artificiali, emulgatori, de zahăr și sare în exces:

 

1️⃣Coloranții artificiali pot fi potențial toxici și pot fi asociați cu probleme de sănătate, cum ar fi reacțiile alergice, tulburări hormonale și probleme cu sistemul nervos.

Cei mai comuni coloranți artificiali cu potențial toxic sunt: E102 (Tartrazină), E110 , E122 (Azorubină), E124 (Ponceau 4R), E129.

 Produsele care pot conține acesti coloranți artificiali cu potențial toxic sunt:

  • Băuturi răcoritoare și dulciuri;
  • Produse de patiserie și de cofetărie;
  • Alimente pentru copii, cum ar fi cereale pentru micul dejun și biscuiții.

 

2️⃣Aromele artificiale pot fi potențial nocive și pot fi asociate cu probleme de sănătate, cum ar fi reacțiile alergice, tulburări hormonale și probleme cu sistemul nervos.

Unele dintre cele mai comune arome artificiale cu potențial toxic sunt: Vanilină sintetică, Linalool, Geraniol, Citral, Limonen.

Produsele care pot conține aceste arome artificiale cu potențial toxic sunt:

  • Băuturi răcoritoare și dulciuri;
  • Produse de patiserie și de cofetărie;
  • Alimente pentru copii, cum ar fi cereale pentru micul dejun și biscuiți.

 

3️⃣Emulgatorii pot fi asociați cu probleme digestive, cum ar fi balonarea și diareea.

Cei mai comuni emulgatori cu potențial toxic sunt: E471, E476, E481, E472e

Produsele care pot conține acesti emulgatori cu potențial toxic sunt:

  •  Alimente procesate(chipsuri, snacks-uri) și produse fast-food;
  • Produse de patiserie și de cofetărie;
  • Băuturi răcoritoare și dulciuri.

 

4️⃣Conservanții pot fi potențial nocivi și pot fi asociați cu probleme de sănătate, cum ar fi reacțiile alergice și tulburări hormonale.

Unii dintre cei mai comuni conservanți cu potențial toxic sunt: Benzoat de sodiu (E211), Sorbat de potasiu (E202), Nitrit de sodiu (E250), Nitrat de sodiu (E251), Dioxid de sulf (E220).

Produsele care pot conține acesti conservanți cu potențial toxic sunt:

  • Alimente procesate și produse fast-food;
  • Mezeluri și produse de carne;
  • Băuturi răcoritoare și dulciuri.

 

*Zahărul în exces crește nivelul de glucoză din sânge, creșterea în greutate și la dezvoltarea diabetului.

*Consumul excesiv de sare poate duce la hipertensiune arterială și la boli cardiovasculare.

 

Este important să citești etichetele și să eviți consumul excesiv de produse procesate care conțin aditivi, arome, coloranți și conservanți deoarece acestea pot avea efecte negative asupra sănătății. 

Meriți mai Bine! Optează pentru alimente proaspete, integrale și sănătoase!

Alte articole pe aceeași temă

Alimentația nu e suficientă!

Alimentația nu e suficientă!

Alimentația nu e suficientă! Un stil de viață sănătos nu înseamnă doar o dietă echilibrată. Medicina stilului de viață sau conceptul de Lifestyle...

Fazele procesului de slăbire

Fazele procesului de slăbire

Pentru o înțelegere cât mai clară ale acestor faze ale procesului de slăbire, relatez o traiectorie, des întâlnită la clienții care ajung la...

Top 5 fructe de neratat în această vară

Top 5 fructe de neratat în această vară

Vara este anotimpul perfect în care poți să te bucuri de o varietate de fructe delicioase și nutritive. Pe lângă că sunt răcoritoare și îți satisfac...

Top 3 diete în trend …

Top 3 diete în trend …

Dacă mă citești de ceva timp știi că nu am afinitate pentru dietele la modă!   În acest email vreau să subliniez câteva caracteristici și...