Timp de citit: < 1 minut

Mai puține calorii

Uleiul este o sursă de calorii (100 g de ulei reprezintă aproximativ 900 de kcal). Reducerea și evitarea acestuia în alimentație duce la o reducere a caloriilor și a aportului de grăsimi.

 

O alimentație mai sănătoasă

Gătitul fără ulei necesită folosirea altor ingrediente, cum ar fi apa, legume, ierburi și condimente, ceea ce rezultă la o alimentație mai diversă și mai sănătoasă.

 

Păstrarea gustului natural al alimentelor 

Gătitul fără ulei permite ca gustul natural al alimentelor să fie mai bine păstrat, în loc să fie acoperit de gustul de ulei.

 

Majoritatea rețetelor pot fi adaptate la un mod de gătire care nu implică prăjirea în baie de ulei, vreau să îți arăt câteva alternative sănătoase de gătire în locul la prăjitului în ulei:

 

  • Gătitul la aburi este o metodă sănătoasă de gătire, care păstrează nutrienții și gustul alimentelor.

 

  • Coacerea alimentelor în cuptor sau airfryer poate fi o alternativă sănătoasă la prăjire, care poate oferi un aspect crocant alimentelor fără adăugarea de ulei.

 

  • Fierberea alimentelor poate fi o alternativă ușoară și rapidă la prăjire, care păstrează nutrienții și gustul alimentelor.

 

  • Grătarul sau tigaia de tip grill poate fi o alternativă sănătoasă la prăjire, care poate oferi un aspect crocant alimentelor fără adăugarea de ulei.

 

Îți recomand să experimentezi diferite metode de gătire și să găsești alternative care să ofere rezultate gustoase, sănătoase și ușor de preparat.

Alte articole pe aceeași temă

Mezelurile – bune sau rele?

Mezelurile – bune sau rele?

Tot trebuie să știi despre mezeluri Majoritatea mezelurilor din magazine conțin un număr mare de aditivi alimentari, conservanți, grăsimi saturate...

Deficitul caloric

Deficitul caloric

Cum faci un calcul corect de deficit caloric pentru femei Din acest articol afli cum calculezi un necesar caloric în funcție de obiectivul pe care...